Kaapatut Lapset ry

25 vuotta, eikä lainkaan suotta

Kaapattujen Lasten toiminnassa viime vuoden yksi kohokohta oli, kun kansainvälisenä kadonneiden lasten päivänä 25.5.2022 juhlimme Helsingissä yhdistyksemme 25-vuotissynttäreitä. Mukana juhlassa oli niin jäseniä kuin yhteistyökumppaneita.

25 vuoden aikana Kaapatut Lapset on saaneet näkyvyyttä lapsikaappauksille ja yhdistykselle. Enää kukaan ei kysy meiltä, että tapahtuuko lapsikaappauksia Suomessakin, ei vain muissa maissa. Iso saavutus 25 vuoden aikana on ollut myös se, että yhdistyksen vapaaehtoisten työn tuloksena lapsikaappaus saatiin kriminalisoitua Suomessa vuodesta 2005 lähtien.

25-vuotisjuhlassa kuulimme ulkoministeri Pekka Haaviston videotervehdyksen. Oikeusministeriön juristit olivat tehneet koosteen lapsikaappauksista vuodesta 1995, siis pari vuotta ennen yhdistyksen syntyä. Kuulimme myös uuden kokemusasiantuntijan puheenvuoron vertaistuesta.

Musiikista huolehtivat Sibelius-lukion oppilaat Oili ja Kasper. Rumpuryhmä Mama Africa Junior rytmit saivat osallistujat tanssimaan. Yhteinen juhla antoi voimia uusiin haasteisiin seuraavalle 25 vuodelle.