Kanta-Hämeen ensi- ja turvakoti ry

Juuret ja siivet – yhdistyksen juhlahetkiä ja onnistumisen iloa

Kanta-Hämeen perhetyö ry:lle vuosi 2022 oli juhlavuosi. Yhdistys täytti 25 vuotta ja sitä juhlittiin lokakuussa isolla porukalla ja iloisella mielellä. Juhlassa muisteltiin yhdistyksen perustamisen vaiheita, katseltiin valokuvia menneiltä vuosilta, nautittiin hyvästä ruuasta ja yhdessäolosta. Tunnelma juhlissa oli lämmin ja iloinen, niin kuin meillä on tapana olla.

On tärkeää pysähtyä, ja välillä aina juhliakin yhteisiä saavutuksia, ja sitä työtä mitä Kanta-Hämeen perhetyö on lapsiperheiden eteen sinnikkäästi ja tavoitteellisesti vuosien ajan tehnyt.  Historian tunteminen luo merkityksellisyyttä ja se juurruttaa tähän hetkeen.

Vuonna 2022 onnistuimme tavoittamaan avun hakijoita enemmän kuin koskaan aiemmin. Otimme rohkeasti käyttöön uuden sosiaalisen median viestikanavan ja tavoitimme viestinnällämme enemmän lapsia ja nuoria kuin aiemmin. Vahvistimme lasten ja nuorten mahdollisuuksia saada apua vaikeisiin perhetilanteisiin käynnistämällä lasten ja nuorten väkivaltatyön kehittämishankkeen. Luotain-hanke osoitti tarpeellisuutensa jo ensimmäisten toimintakuukausiensa aikana, ja nyt se jo tunnetaan koko maakunnassa.

Jatkuva ilon aihe yhdistyksessä on osaava ja työhönsä sitoutunut ammattilaisten joukko. Asiakastyö on merkityksellistä, haastavaa ja palkitsevaa, eikä työn kehittäminenkään ole vierasta. Ideoita syntyy, ja uusia tapoja tehdä työtä otetaan rohkeasti käyttöön aina lasten, nuorten ja perheiden tarpeet edellä, ja niitä kuunnellen. Tässä on jotakin joka on meidän yhdistyksen ydintä. Kanta-Hämeen perhetyö ry on perustettu lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi ja sen turvaamiseksi, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvittaessa tukea ja turvaa, voi kokea aitoa osallisuutta omassa elämässään ja löytää mahdollisuuksia muuttaa tarinaa.

Toiveikkain ajatuksin, kestävin ja inhimillisin teoin, juuret tukevasti mullassa kohti tulevia päiviä.