Lahden ensi- ja turvakoti ry

Kohtaamisia ruoka-avun ja puistoruokailun merkeissä

Tänä keväänä olemme saaneet tuoda hyvää mieltä ja helpotusta monen perheen arkeen erilaisen ruoka-avun muodossa. Perheille, joilla talous on ollut tiukoilla eron tai muun hankalan elämäntilanteen vuoksi, on ollut ilo jakaa Päijät-Hämeen kohtaamispaikkaverkoston sekä Vennerin (lisätietoa www.venner.fi) runsaita ruokakasseja. Vennerin ruokaohjeet ovat myös innostaneet perheitä yhteiseen ruuanlaittoon ja uusien kasvisruokien kokeilemiseen. Ruokakassia noutaessaan on monen vanhemman silmissä näkynyt kiitollisuutta ja liikutuksen kyyneleitä.

Yhdistys on kesäkuussa mukana Lahden Perhepuiston lapsille suunnatussa puistoruokailussa ja Heinolan Tarhan pihapiirissä toteutettavassa, kaikille kaupunkilaisille suunnatussa, yhteisöllisessä ruokailussa. Heinolassa ensimmäisenä ruokailupäivänä keittoa oli jakamassa sekä kaupungin että järjestöjen työntekijöitä ja vapaaehtoisia. On hienoa olla mukana tuomassa hyvää mieltä lapsiperheille, koululaisille, ikäihmisille, maahanmuuttajille ja jokaiselle nälkäiselle paikalle tulijalle.

Ensimmäisenä jakopäivänä ruokailijat saivat nauttia auringonpaisteesta ja yhdessä syömisestä, kiireettömyys ja ystävällisyys leijuivat ilmassa. Koskettavia hetkiä työntekijänä oli, kun pieni poika haki kolmatta kertaa lisää jauhelihakeittoa ja kun joku kyseli loppuviikon ruokia ja kertoi, että lämmin hernekeitto on hänen lempiruokansa.

Työpäivän jälkeen oli työntekijänä kiitollinen olo; olimme saaneet kokea yhteistä jaettua iloa, merkittäviä kohtaamisia ja yhdessä tekemisen voimaa.