Vaasan ensi- ja turvakoti – Vasa mödra- och skyddshem ry

Leppoisat tapaamiset vakavien asioiden äärellä

Kuva: Unsplash

Yhdistyksessämme on kevään aikana pidetty erilaisia vertaisryhmiä ja heti kesäkuun alusta viikon kestävä lasten päiväleiri. Ryhmät oli alueellamme pitkään odotettu, joten nämä herättivät paljonkin kiinnostusta.

Eron keskellä ja eronneille miehille järjestettiin yhdessä Vaasan suomalaisen seurakunnan kanssa vertaisryhmä. Ryhmän vetäjänä toimi erotyöohjaajamme Sam. Ryhmään mahtui tältä erää kahdeksan osallistujaa.

Ryhmän avulla pyrittiin tukemaan vanhemmuuden säilymistä ja vanhempien välistä yhteistyötä erotilanteissa.

Työskentelyn lähtökohtana on isien läsnäolon turvaaminen lapsen elämässä. Vertaisryhmässä miehet pystyivät jakamaan kokemuksia sekä saada tietoa ja neuvoja erotyön ohjaajalta sekä seurakunnan perheneuvojalta. Ryhmä kokoontui viisi kertaa, ja jokaisella tapaamiskerralla oli oma teemansa. Viimeisellä kerralla kokoontuminen tapahtui ulkona pilvilammen nuotiolla, kahvikupposen ja makkara paiston äärellä. Molemmat vetäjät olivat myös sattumoisin miehiä, minkä koettiin madaltavan kynnystä keskustella herkistäkin asioista.

Vertaistuki on todettu auttavan vaikeiden kokemusten ymmärtämisessä, hyväksymisessä ja antamalla toivoa elämän suunnittelussa. Osallistujat olivat toisilleen ennestään vieraita, mutta jo ensimmäisellä kerralla he löysivät yhteyden toisiinsa, ja ryhmän päätyttyä he päättivät perustaa oman viestinäryhmän ja jatkaa yhteydenpitoa.

Ryhmän vetäjät saivat erinomaista palautetta osallistujilta ja sai vahvan suosion jatkolle:

”Uskalsin tulla. Minut hyväksyttiin mukaan.”

”Tapaamiset tuki itsetuntoa.”

Mikäli onni suo, ryhmään kehitetään ehdottomasti jatkoa.

Yhdistyksemme puolesta toivotamme kaikille oikein aurinkoista ja nautinnollista kesää!