Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry

Nuorten ääni kuuluviin Porin ensi- ja turvakotiyhdistyksessä

Porin yhdistyksessä on pohdittu nuorten osallisuutta palveluissa ja palveluiden kehittämisessä. Nuorille tarjottavien palveluiden näkyvyys on lisääntynyt vuoden aikana merkittävästi.

Nuoret väkivaltaa vastaan -hanke on tuonut yhdistykseen innokkaita nuoria pohtimaan lähisuhdeväkivaltaa ilmiönä sekä sitä, miten ja missä lähisuhdeväkivallasta tulisi keskustella nuorten kanssa. Yhteiskehittämisellä nuorten kanssa tavoitellaan nuorten tarpeita vastaavia toimintamalleja. Nuoret ovat kehittäneet uusia toimintatapoja väkivallan puheeksi ottoon ja tunnistamiseen yhdessä ammattilaisten kanssa. Porin yhdistykseen nuorten näkökulman lisääntyminen ja yhdessä nuorten kanssa toimiminen on tuonut innovatiivisia ideoita ja raikkaan tuulahduksen.

Nuoret väkivaltaa vastaan -hankkeen päättyminen on tuonut mietittäväksi sen, miten nuorten osallisuus näkyy jatkossa yhdistyksen toiminnassa. Hanketoiminnan lisäksi nuoret ovat tulleet osaksi yhdistyksen muita tapahtumia, he ovat olleet suunnittelemassa mm sisältöä Valoa ei väkivaltaa -tapahtumaan. Valoa, ei väkivaltaa tapahtuman valtakunnallisen teeman lisäksi Porissa tuodaan esiin toivo kokemuksesta selviytymisestä.

Porin nuorten toimintaa voi seurata Instagramissa @vakivallatonhankepori