Pienperheyhdistys ry

Pienperheyhdistyksen Mummila täyttää 20 vuotta

Pienperheyhdistyksen Mummilan vapaaehtoiset esiintyivät toiminnan 20-vuotisjuhlassa vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Mari Kahrin kanssa.

Pienperheyhdistyksen Mummila on välittänyt kummi-isovanhempia yhden vanhemman perheiden lasten iloksi jo 20 vuoden ajan. Mummila 20-vuotisjuhlia vietettiin toukokuun lopulla Vartiokylän työväentalolla.

Kutsuvieraat kuvailivat Mummilaa sanoilla hauska, iloinen, luova, piristävä ja ystävällinen. Mummilan vapaaehtoistoiminta antaa vapaaehtoisille hyvää mieltä, tärkeän yhteisön ja mahdollisuuden auttaa lapsiperheitä. Kummimummit ja -vaarit ovat merkityksellisiä niin lapsille kuin vanhemmallekin, joka saa hengähdyshetken silloin, kun lapsi viettää aikaa vapaaehtoisen kanssa. Isovanhemmat tuovat mukanaan kiireettömyyttä ja erilaista perspektiiviä.

Vapaaehtoiset isovanhemmat ovat olleet aina osana yhden vanhemman perheiden elämää yhdistyksen alkuajoista 1960-luvulta lähtien. Mummila-toiminta alkoi projektina vuonna 2003 yhteistyössä Paavalin seurakunnan kanssa. Vapaaehtoisia kummimummeja ja -vaareja toivottiin yhden vanhemman perheisiin, sillä kaikilla lapsilla ei ollut kontaktia omiin isovanhempiin. Mummilan toimintaa oli kysyttyä ja se vakiintui viiden vuoden jälkeen Pienperheyhdistyksen pysyväksi toiminnaksi. Erilaisten perinnejuhlien ja leikkituokioiden järjestäminen perheille on aina ollut osa Mummilan toimintaa. Vapaaehtoisten teatteriryhmä Teatteri Tuulahdus esiintyy niin Mummilan omissa tapahtumissa kuin myös kouluissa tai messuilla.

Mummilan 20-vuotisjuhlan kutsuvierailta kysyttiin, millainen on Mummila.