Ero lapsiperheessä –työmuodolla on ollut touhukas ja vilkas kevät. 

Maaliskuun lopulla järjestettiin eroperheiden tapaaminen Hop Lopissa leikin ja hauskuuttelun merkeissä. Lapset ottivat ilon irti leikkipuistossa peuhatessaan. 

Huhtikuussa järjestämämme Tony Dunderfeltin avoin luentotilaisuus Lappeenrannan kulttuuritila Nuijamiehessä keräsi satapäisen kuulijajoukon. Aiheessaan ”Miksi rakastumme” Tony Dunderfelt puhui ajatuksia herättävästi parisuhteen ja rakkauden teemoista. 

Toukokuussa olimme mukana perheille järjestetyssä Spring Party –tapahtumassa, jossa vietimme samalla leikkipäivää muiden perhejärjestöjen kanssa. Yhdistyksemme eläinhahmot Katti ja Leijona ihastuttivat läsnäolollaan niin lapsia kuin hiukan varttuneempaakin väkeä.  Päivä oli kaikin puolin onnistunut ja hulinaa ja hymyileviä kasvoja riitti pitkin päivää. Sääkin helli meitä lähes hellelukemin. 

Myös muissa työmuodoissa on tapahtumiin jalkautuminen ollut vilkasta keväällä ja kesän kynnyksellä.  

Toiminnanjohtajamme ja järjestöassistenttimme vierailivat mahtavien vapaaehtoistemme kanssa Konnunsuon vastaanottokeskuksella leikittämässä lapsia pihapelien ja erilaisten aktiviteettien kera. Suuren suosion keräsi jälleen jättisaippuakuplat, joita myös vanhemmat innostuivat taiteilemaan yhdessä lasten kanssa. 

Päiväryhmä Pirpanan työntekijät, sekä äidit ja lapset pääsivät Lappeenrannan seurakunnan kutsumina vierailemaan leirikeskus Tuosaan. Päivä oli ollut erittäin virkistävä ja antoisa, sekä heidän omien sanojensa mukaan kevään kohokohta.  

Viimeisimpänä tapahtumien vilinään ovat päässeet yhdessä Väiskäri -hanketyöntekijämme sekä väkivaltatyöntekijämme. Vaikka sää ei ollut antanut parastaan, oli jalkautuminen Schools out tapahtumaan ollut onnistunut ja nuoret saivat nettiturvakodin seurustelukyselyyn vastaamisesta kiitokseksi turvaseksipaketteja.

Pian koulujen päättymisen jälkeen, Väiskäri -työntekijämme oli mukana järjestämässä yhdessä muiden nuorten kanssa työskentelevien tahojen kanssa Nuorten kesäilta -nimistä tapahtumaa, Lappeenrannan Me -talolla. Itse tapahtumassa fiilis oli ollut helteisen paahteinen ja ohjelmassa oli ollut erilaisia aktiviteettejä, mukavaa yhdessäoloa ja herkuttelua. Päällimmäisenä tapahtumasta mieleen jäi kohtaamiset nuorten kanssa, sekä se kuinka tapahtumaan löysi sekä uskalsi useita nuoria ilman erillistä kaveriporukkaa.  

Kaiken kaikkiaan kevät ja kesän alku tapahtumien parissa on tuonut jokaiselle yhdistyksemme työntekijälle menon ja meiningin lisäksi mahtavia kohtaamisia, puheenaiheita, onnistumisen tunteita sekä fiilistä, jolla on mahtavaa lähteä toteuttamaan seuraavia jalkautumisia tapahtumien ja ihmisten pariin.