Pienperheyhdistys ry

Tuhat tulimmaista tunnetta

Pienperheyhdistyksen perhetoiminnan koordinaattorina aloittanut Susanna Ruuhilahti on syksyn aikana keskittynyt lasten tunne- ja yhdessä toimimisen taitojen harjoitteluun. Kolmessa tunnetaitoryhmässä lapset ovat harjoitelleet tunteiden havaitsemista, niiden ilmaisua sekä tunteiden säätelytaitoja. Kun alkaa ymmärtää omia tunteitaan, on mahdollista hahmottaa toistenkin tunteita erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Ryhmissä on kuviteltu, askarreltu, luettu ja esitetty satuja sekä juteltu monenmoista. Ennen kaikkea ryhmissä on kuviteltu ja leikitty, sillä mielikuvituksen avulla voimme oppia suhtautumaan muihin ihmisiin myötämielisesti ja kuvitella, miltä erilaisissa tilanteissa toisista voisi tuntua.

Lasten oikeuksien viikolla 20.–26.11. toteutettiin satutyöpajoja lapsille ja vanhemmille. Niissä pohdittiin tunteita, erityisesti kiukkua ja riitaa. Instagramissa järjestettiin onnistunut Kiukku-Instalive, jossa Susanna ja Maaret Kallio pohtivat lapsiperheiden arkisia riitoja, kiukustumisen hetkiä sekä sitä, miten monin eri tavoin ihmiset tilanteissa reagoivat.

Lapset ja nuoret pääsivät ajatuksineen esille myös Koululainen-lehden marraskuun numerossa. Työntekijämme kirjoittivat yhdessä lehden lukijoiden kanssa jutun vanhempien eroista ennen kaikkea lasten näkökulmasta. Artikkelissa käsitellään sitä, miltä vanhempien ero voi tuntua, miten nuoren maailma muuttuu ja mitä erosta seuraa lapselle.