Kansalaistoiminta Jäsenyys

Miksi liityit jäseneksi?

Pekka Rossi, Anu Kekkonen, Jussi Koiranen, JP Keränen ja Saara Särmä kuuluvat Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistyksiin. Miksi he liittyivät ja mikä on oman yhdistyksen paras juttu? Ja mikä motto heidät saa liikkeelle?

Enska kysyi yhdistysten jäseniltä: 1. Minkä yhdistyksen jäsen olet?  2. Miksi liityit? 3. Mikä on parasta, mitä yhdistys tekee?


Pekka Rossi: ”Lapsissa on tulevaisuus.”

Pekka Rossi.

1. Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry

2. Etsin vapaaehtoistyötä eläkkeelle jäädessä ja olen vähän järjestökoukussa. Perhetyön kehittämisyhdistyksessä on Mummo- ja vaari-iltoja ja perhekahviloita.  On hyvä tukea lasten ja perheiden hyvinvointia.

3. Konnunsuolla vastaanottokeskuksessa pidetään perhekerhoa. Siellä lapset ja äidit on tosi innoissaan kerhosta.


Anu Kekkonen: ”Jos ei nyt, niin milloin sitten.”

Anu Kekkonen
  1. Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry
  2. Koska yhdistyksen toiminta on merkittävää paikallisesti. Sillä on monta toimintatapaa, joista on apua perheille. Omatkin lapseni ovat vielä pieniä ja luokanopettajana osaan myös ajatella perhetaustoja ja perheiden haasteita nykyään.
  3. Pampulan toiminta:  pienryhmätoiminta, jossa tuetaan haasteita kohtaavia vauvaperheitä. Se tuntuu älyttömän tärkeältä asialta.

Jussi Koiranen: ”Let’s make earth great again.”

Jussi Koiranen.

1. Vaasan ensi- ja turvakoti – Vasa mödra- och skyddshem ry

2. Turvakoti oli ollut tiedossani jo pidempään ja olin MLL:n vapaaehtoinen. Minua pyydettiin mukaan ja liityin jäseneksi. Se on helppo tapa osoittaa tukea ja kuulua joukkoon.

3. Perhetyö eri muodoissaan. Siinä otetaan kokonaisvaltaisesti huomioon vanhemmat, mutta erityisesti lapsi. Tapaamispaikasta olen kuullut paljon hyvää. Sieltä on saanut toinenkin osapuoli tukea vanhemmuuteensa. Kokonaisvaltainen käsitys perheestä.


J-P Keränen: ”Jäsenyys ja avustaminen nousussa Lahdessa.”

J-P Keränen. Kuva: Jukka Ihalainen.
  1. Lahden ensi- ja turvakoti ry. 
  2. Olen aktiivinen Rotary-toiminnassa ja kuulin sitä kautta yhdistyksen laajamittaisesta toiminnasta Lahden talousalueella. Päätimme klubina tukea yhdistystä ja itse päätin ryhtyä yhdistyksen jäseneksi. Haluan auttaa vaikeissa elämäntilanteissa eläviä lapsiperheitä. Uskon niin kutsutun kolmannen sektorin toimintaan auttamistyössä.
  3. Eri työmuodoissa kohdataan vuosittain toista tuhatta perhettä. Suosittelen muillekin liittymistä jäseneksi ja erityisesti tekemään rahalahjoituksia yhdistykselle.

Saara Särmä:”Radikaaleinta on lempeys.”

Saara Särmä. Kuva: Mirkka Pihlajamaa.
  1. Tampereen ensi- ja turvakoti ry
  2. Yhdistykset tekevät ensiarvoisen tärkeää työtä. Parisuhdeväkivallan ehkäisemiseen keskittyvä toiminta on aliresursoitua Suomessa. Mitä enemmän yhdistyksissä on jäseniä, sitä enemmän niillä on painoarvoa. Liityin, koska minua pyydettiin hallitukseen.
  3. Turvakotitoiminta. Paikkoja pitäisi kyllä olla vielä lisää, ehkä ensin muualla ja sitten myös meillä.